Mutbex Abone Ol
post image
29.09.23

Profesyonel Blender Kullanım Alanları ve İşlevleri Nelerdir?

Endüstriyel mutfaklarda etkin ve hızlı bir şekilde işlem yapmak için çok sayıda el aleti kullanılır. Bu el aletlerinden biri de profesyonel el blender çeşitleridir. Profesyonel blender çeşitleri bar blenderi olarak da biliniyor ve çoğu zaman ürünlerin bu şekilde dillendirildiğini söyleyebiliriz. Son derece yüksek bir performansa sahip olmaları, tasarımında kullanılan özel motor yapılanmasından kaynaklanır. 

Profesyonel Blender Nedir?

Gıdaların hızlı bir şekilde parçalanması ya da püre haline getirilmesi amacıyla kullanılan doğrayıcı çeşitleri blender profesyonel olarak adlandırılır. Bu ürünler evlerden ziyade endüstriyel alanlarda kullanım için tasarlanmıştır. Bar blenderi olarak da adlandırılması ise bar işletmelerinde de bu ürünlerin çok sık kullanılmasıdır. Buzların parçalanması ve kokteyller gibi özel içecek reçetelerinin hazırlanmasında bu el blender çeşitlerinden faydalanılır. 

Profesyonel Blender ile Diğer Blenderların Farkı Nedir?

Elbette bar blenderı çeşitleri ile klasik blender çeşitleri arasında önemli farklar bulunuyor. Bu farklardan ilki bar blender buz kırıcı çeşitlerinin çok daha dayanıklı bir yapıya sahip olmasıdır. Bu ürünler aynı zamanda oldukça güçlü bir motora sahiptirler ve bu da klasik olanlardan daha güçlü bir performansa sahip oldukları anlamına gelir. Profesyonel olan ürünlerin diğerlerinden bir farkı da daha yoğun bir kullanıma uygun olmalarıdır. Gün içerisinde son derece yoğun bir şekilde kullanılıyor olsalar dahi performans kaybı yaşanmaz ve aynı zamanda motorunda ısınma olması gibi çeşitli sorunlar da meydana gelmez. 

Profesyonel Blenderın Kullanım Alanları

Öncelikle profesyonel blender çeşitlerinin kullanım alanlarının son derece geniş olduğunu söyleyebiliriz. Bu ürünler başta sanayi tipi tüm mutfaklar olmak üzere bar ve kulüp gibi işletmelerde oldukça yoğun bir şekilde kullanılır. Aynı zamanda otellerde, kafelerde, restoranlarda ve yemek imalatının yapıldığı alanlarda kullanılan el aletlerinden biridir. Farklı amaçlarla kullanıma uygun olması, yoğun bir şekilde kullanılmalarını beraberinde getirirken kullanım alanlarının son derece fazla olmasını da sağlıyor. 

Profesyonel Blenderın İşlevleri Nelerdir?

Öncelikle profesyonel buz kırıcı blender çeşitleri, adından da anlaşılabileceği gibi buz kırma işlemlerinin en kolay şekilde yapılmasını sağlayan ürünlerdir. Buz küplerinin ve buz parçalarının hızlı bir şekilde parçalanmasını sağlayabilir. Uzun süre kullanılması daha küçük parçalar elde edilmesini sağlarken, kısa süreli olarak kullanılması da daha büyük parçalar elde edilmesini sağlar. 

Bununla birlikte sebze ve meyve çeşitlerinin parçalanması için de bu ürünler kullanılabilir. Profesyonel olan blenderler sadece pişmiş ve dolayısıyla yumuşamış olan meyve ve sebzelerin değil, çiğ durumda olan yani daha katı formda olan sebze ve meyvelerin parçalanmasında da rahatlıkla kullanılabilir. Gıdaların parçalanmasının yanı sıra iyice ezilerek püre formunu alması için de kullanılıyor. Kısa bir süre çalıştırılması durumunda gıda çeşitlerinin püre halini alması mümkün olacaktır. 

Sıvı ve katı formda olan gıdaların birbirine homojen bir şekilde karışması ve aynı zamanda tamamının parçalanması, sos kıvamını alması amacıyla da blender çeşitleri kullanılır. Kimi zaman yemeklerin hızlı bir şekilde hazırlanması gerekir. Bunun için tuz, baharat ya da yağ gibi malzemelerin sıvı içerisinde hızla karışmasını sağlamak için de bu el aletleri kullanılabiliyor. 

Profesyonel Blender Ne İşe Yarar?

Genel olarak profesyonel bar blender çeşitlerinin fonksiyonlarını 3 grupta ele almak mümkündür: Bunlar; 

  • Parçalamak
  • Püre haline getirmek
  • Karıştırmak 

Bu 3 işlev, mutfaklarda ya da barlarda yiyecek ve içecek hazırlanması için en sık gerçekleştirilen işlemlerdir. Dolayısıyla tamamının blender ile yapılması hem daha kısa zaman alır hem de daha kolaydır. Profesyonel blender çeşitlerini online sipariş sitemizde bulabilirsiniz. 

Bir yorum bırak

Yorum Yaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eye icon