Waffle çeşitleri gofret gibi çıtır çıtır dış katmana ve yumuşak iç katmana sahip olan, özel bir hamur çeşidi ile hazırlanan tatlı çeşididir. Bu özel tatlıyı hazırlamak için waffle makineleri kullanılıyor ve böylelikle muhteşem bir lezzet elde edilebiliyor. Evlerde kullanım için tasarlanan mini makine modellerinin yanı sıra profesyonel waffle makinesi çeşitleri de çeşitli markalar tarafından üretiliyor. Bu makine modelleri waffle üretimi yapan işletmeler için en önemli ekipmanlardan biridir. Çünkü tasarımlar kısa bir süre içerisinde çok sayıda waffle pişirmeyi sağlıyor.
Restoranların, kafelerin ya da tatlı imalatı yapan işletmelerin teme ihtiyaçlarından biri de tatlı pişirme makinalarıdır. Bunlar arasında en sık tercih edilenlerden biri de waffle makineleri oluyor. Elbette waffle makinesi cafe için en temel ihtiyaçlardan biri haline geldiğinden bu tatlıyı menüsüne ekleyen tüm işletmeler makinesini de mutfağa kazandırmak durumunda kalıyor. Peki, endüstriyel waffle makineleri nasıl kullanılıyor.
Öncelikle bu makinelerin tost makinesine benzer bir tasarıma ve görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Hangi markanın hangi ürün modelinin tercih edildiğine bağlı olarak tabla bölümünde mevcut olan şekiller değişebiliyor. Üzerlerinde ise on – off açma kapama düğmesi bulunuyor. Sanayi tipi makineler oldukça hızlı ısınma özelliğine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Tabla bölümleri ise farklı materyallerden hazırlanabiliyor ancak çoğunlukla çabuk ısınması için alüminyumdan üretilerek teflon ile kaplanan tablalar tercih ediliyor.
Waffle hamuru hazırlandıktan sonra makinenin tabla bölümleri yağlanıyor. Ardından makine açılıyor ve ısınması için kısa bir süre bekleniyor. Sonrasında hamuru tabla bölümüne dökerek kapak kısmı kapatılıyor. Bazı makine modellerinin kapaksız olarak üretildiği bilgisini de aktaralım. Kapak kapatıldığında genellikle hafif bir buhar çıkar. Buhar çıkma süreci tamamlandığında ise waffle pişmiş demektir. Bazı makine modellerinde tatlı piştiğinde kullanıcıya görsel uyarı gidiyor. Bazı makine modellerinde ise zamanlayıcı sistem bulunuyor ve pişe süresi kullanıcı tarafından ayarlanabiliyor. Pişme tamamlandığında ise makine otomatik olarak ısı iletimini durduruyor. Görüldüğü gibi bu makinelerin kullanımı son derece kolaydır.
Öncelikle endüstriyel waffle makinesi çeşitlerinin aynı anda birden fazla sayıda waffle tatlısı hazırlamayı sağladığını belirtmeliyiz. Özellikle ikili olarak dizayn edilen modeller kısa zamanda hızlı bir şekilde bu tatlının üretimini yapmayı sağlıyor. Aynı zamanda kolay temizlenebiliyor olması da sanayi tipi mutfak ekipmanlarının özelliklerinden biridir. Kalıntılar kolaylıkla tabladan ayrılıyor ve işletmelerde bu makinelerin temizliği için uzun süre zaman ayırmaya gerek kalmıyor.
Düşük enerji tüketimi sunuyor olması da waffle makinelerinin ön plana çıkan özelliklerinden biridir. Endüstriyel mutfaklar için hazırlanan makine modellerinin dikkat çeken yönlerinden biri de tabla kısımlarının çok hızı ısınıyor olmasıdır. Bu sayede makineler açıldıktan kısa bir süre sonrasında bu tatlının hamurunu pişirmeye hazır bir hale geliyor. Profesyonel mutfaklar için hazırlanan makine modellerinin büyük bölümünde izolasyon da bulunuyor. İzolasyon malzemesi ise ısının uzun süre korunmasına yardımcı oluyor ve bu sayede makinelerin daha az enerji tüketerek çalışmasına olanak tanıyor.
Her günün sonunda mutlaka sanayi tipi waffle makinesi çeşitlerinin temizlenmesi gerekiyor. Düzenli olarak temizlenmesi, makinelerde yiyecek kalıntılarının kalmasını önleyecek ve bu sayede pişirilen waffle çeşitlerine yanık kokusu gibi istenmeyen kokular oluşmasını önleyecektir. Temizlik için öncelikle makinelerin soğumasını beklemeniz gerekiyor. Temizlik için kağıt havlu, nemli bir bez ve yumuşak fırça kullanımında fayda olacaktır.
Öncelikle tabla bölümünde kurumuş olan hamur kalıntılarını temizlemelisiniz. Bunun için yemeklik yağ kullanabilirsiniz. Yemeklik yağ inatçı hamur kalıntılarının yumuşamasını sağlar ve sonrasında kağıt havlu ile bu kalıntıları alabilirsiniz. Eğer küçük kırıntılar kaldıysa yumuşak bir fırça yardımı ile kalıntıları makineden arındırabilirsiniz. Son olarak az miktarda bulaşık deterjanı ile tabla kısmını temizleyerek temiz, nemli bir bezle de durulama işlemi yapılmalıdır. Böylelikle waffle makinesi yeni gün için hazır halde olacaktır.
Mutfak ekipmanlarını temizlemek için güçlü kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. Bu maddeler profesyonel mutfak ekipmanlarının yüzeylerinde aşınmaya neden olabilir. Tabla kısımlarında kimyasal kokusunun ve kalıntılarının kalmasına yol açabilir ve bu koku ile kalıntılar da pişirilen yiyeceklere geçebilir. Bu nedenle profesyonel mutfaklarda kullanılan ekipmanların temizliğinde hangi malzemelerin kullanılacağı titizlikle seçilmelidir.
Siz de mutfağınıza en iyi waffle makinesi modellerini kazandırmak isterseniz online sipariş sitemize uğrayabilirsiniz. Sitemizde Atalay, Dualit, Epinox Pastry, Öztiryakiler, Robot Coupe, Rommelsbacher, Silverinox ve Waring markaları tarafından geliştirilen en iyi waffle makinelerini inceleyebilir, beklentilerinize uygun olan bir modeli en uygun fiyatla satın alabilirsiniz.
E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir
Yorum *
Ad *
E-posta *
İnternet sitesi
Daha sonraki yorumlarımda kullanılması için adım, e-posta adresim ve site adresim bu tarayıcıya kaydedilsin.
Endüstriyel mutfaklarda içeceklerin hazırlanması ve sunumu için kullanılan ma...
Mutfaklarda eviye nedir ya da ne gibi çeşitleri var gibi sorular sanayi tipi ...
Hamur yoğurma makinesi temizliği, gıda endüstrisinde hayati bir öneme sahipti...
Profesyonel mutfaklarda pleyt kelimesiyle sıklıkla karşılaşırsınız. Aslında İ...